つかぽんより、ワインの紹介です!

“From Tsukapon: Here’s a wine introduction!”

 Siamo noi | つかぽん Instagram@tsukamoto_hss

好きな方も多いはず!

There should be a lot of people who like it!


ラ・ビアンカーラ / サッサイア エディツィオーネ・

スペチャーレ 2022

La Biancara / Sassaia Edizione Speciale 2022


造り手 / Producer:

アンジョリーノ・マウレ

Angiolino Maule


イタリア自然派を代表する造り手アンジョリーノ・マウレ。

ヴェネト州ガンベッラーラ(ソアーヴェの隣)で1988年に「ラ・ビアンカーラ」を設立し、自然の力を尊重したワイン造りを続けています。

醸造過程で不必要な介入を排し、ブドウ本来と土地の個性を映し出すことを信条としています。


Angiolino Maule is one of the leading figures in Italian natural wine.

Based in Gambellara, Veneto (next to Soave), he founded La Biancara in 1988 and has pursued a philosophy of minimal intervention ever since, letting the grapes and terroir speak for themselves.


ワインの特徴 / Tasting Notes:

火山性土壌由来のミネラル感と旨味。

澄んだ酸が心地よく、余韻は深く穏やか。

イタリア自然派の魅力を存分に感じられる一本です。


With its volcanic minerality and gentle umami, this wine shows a clean acidity and long, calm finish.

A bottle that fully embodies the beauty of Italian natural wine.


素晴らしいワインをありがとうございます。

“Thank you for this wonderful wine.”



ペアリング / Pairing


天然鮎のシュパッツレイ

Spätzle with Wild-Caught Ayu


鮎は清流に生きる魚。

そのイメージから、このサッサイアを合わせました。

澄んだミネラル感と程よい旨味が、鮎の清らかな味わいにぴったりと寄り添います。


Ayu lives in the pure waters of mountain streams.

Inspired by that image, we chose Sassaia as the pairing.

Its bright minerality and gentle umami perfectly echo the clarity and depth of the ayu’s flavor.



Siamo noi|自由が丘

@siamonoi_jyugaoka


おまかせコース 16,000円(税込)

ドリンクは自由にお選びください。

(ワイン・ノンアルペアリングも当日承ります)