クレッシュタイアータ ヒグマと香茸のラグー
Crescia Tiarata with bear meat and kōtake mushroom ragù.

家庭の知恵が詰まったマルケ州の伝統パスタです。
Crescia Tiarata is a traditional pasta from the Marche region, born from home-cooked ingenuity.

この地方では、主食としてポレンタ(コーンミールの粥)がよく食べられていました。
余ったポレンタを翌日、小麦粉と混ぜてパスタにするのがクレッシュタイアータの始まりです。
Polenta, a cornmeal porridge, was once a staple in Marche households.
When leftovers remained, they were mixed with flour the next day to make pasta—
the origin of Crescia Tiarata.


Siamo noiでは、冷米を使うことで、日本らしさを添え、
ここでしか味わえない一皿として完成させています。
At Siamo noi, we use chilled rice to give it a uniquely Japanese touch,
creating a dish that can only be experienced here.

柔らかいヒグマのお肉と香茸、山椒のアクセントを合わせてお楽しみください。
Pair tender bear meat and kōtake mushrooms with a hint of Japanese pepper—
savor the rich aroma and layered flavors.



11月の土曜日スケジュール

1日
いつもと違う土曜のSiamo noi

15日
料理教室・第三弾

22日
ランチ・ディナー営業

Reservations are welcome!


カメラマン

Siamo noi|自由が丘